Het moment waarop je je zwangerschap aankondigt aan vrienden en familie is iets wat je nooit vergeet. Maar wanneer is het juiste moment en hoe pak je het aan? We hebben de leukste en meest creatieve ideeën voor je op een rijtje gezet. Veel plezier met het delen van dit bijzondere nieuws!

Wanneer vertel je dat je zwanger bent?

Veel aanstaande ouders wachten tot na de 12 weken echo om het nieuws te delen. Dit geeft een gevoel van zekerheid omdat de eerste spannende periode voorbij is. Maar er zijn ook stellen die niet kunnen wachten om het eerder aan hun naasten te vertellen. Het belangrijkste is dat je doet wat voor jullie goed voelt – er is geen goed of fout moment!
 

10 originele ideeën voor het aankondigen zwangerschap 

1. De echo of zwangerschapstest delen

Laat de echo of positieve zwangerschapstest op een creatieve manier zien. Stop ze in een mooi doosje of fotolijstje, of maak een spontane foto met de echo om het nieuws vast te leggen.

2. Een wijnetiket

Voor de wijnliefhebbers is een gepersonaliseerd wijnetiket op een fles een feestelijke manier om het nieuws te delen. En met de komst van alcoholvrije opties, kunnen jullie samen proosten!

3. Iets lekkers met muisjes

Trakteer vrienden en familie op iets zoets versierd met roze en blauwe muisjes. Denk aan een feestelijke taart of cupcakes om de zwangerschap te vieren met wat lekkers bij de koffie.

4. Een koffertje met de aankondiging

Een koffertje met jullie zwangerschapsaankondiging is een verrassende en praktische optie. Denk bijvoorbeeld aan een logeerkoffertje voor opa en oma, die straks ook echt gebruikt kan worden!

cadeau met naam badcape

5. Een kraskaart

Maak het nieuws extra verrassend met een kraskaart! Laat je vrienden en familie het spannende kraslaagje wegkrassen en ontdek het bijzondere nieuws.

6. Een originele video

Voor wie je het nieuws niet persoonlijk kunt vertellen, is een video een mooie optie. Leg bijvoorbeeld het moment vast dat jullie de echo krijgen en deel dit bijzondere moment via WhatsApp of social media.

7. Een gepersonaliseerd rompertje

Een originele en schattige manier om het nieuws te delen, is door een rompertje te bedrukken met een tekst zoals ‘ik word grote broer/zus’ of ‘jullie worden opa & oma’. Leuk om te geven én om te bewaren.

8. Een kaartje sturen of geven

Ontwerp een persoonlijk kaartje om de zwangerschap aan te kondigen. Voeg een echo-foto toe en verras vrienden en familie met een unieke aankondigingskaart.

9. Een leuk babyproduct

Geef een schattig babycadeautje zoals babyslofjes, een rammelaar, een mutsje of een slabbetje. Verpak het mooi en laat het cadeau op een subtiele manier het grote nieuws onthullen

10. Gepersonaliseerde Tony Chocolonely reep

Een heerlijke en verrassende manier om je zwangerschap aan te kondigen: een gepersonaliseerde Tony Chocolonely reep! Je kunt een unieke wikkel laten maken met jullie aankondiging erop. Het perfecte cadeau om uit te delen aan vrienden en familie tijdens een koffiemomentje.

Bekijk alle zwangerschapsaankondigingsproducten